Protester i Norrköping mot Antipiratbyråns attack

Nu är det precis en vecka sedan Rättighetsalliansen (f.d. Antipiratbyrån) skickade ett brev med hot om miljonskadestånd och fängelse till Piratpartiets styrelseledamöter – om partiet inte slutar ge The Pirate Bay internettillgång.

Idag meddelade partiet att vi drar nytta av att vi är en internationell rörelse, och att Piratpartiet i Norge och Katalonien tills vidare tar över med att förse The Pirate Bay med internettillgång. Vi har absolut inte kapitulerat inför upphovsrättsindustrin (som en olycklig rubriksättning i Svenska Dagbladet påstår), utan istället ökar vi tempot i vårt politiska arbete för en modern lagstiftning för internet.

Attacken på partiet har skapat stor energi i aktivistleden, vilket märkts även i Norrköping. Jag vill tacka för alla pirater och andra som har hört av sig för att uttrycka sitt stöd.

En pirat som tidigare var mycket aktiv här på orten skickade t.ex. ett kort och kärnfullt mejl. “Jag är tillbaka. Ge mig en uppgift.” Andra har ringt, sms:at och skrivit på facebook.

I lördags delade vi ut nästan 300 flygblad i Norrköpings centrum. Om du vill se en större version av bilden ovan, klicka här. Det var det här flygbladet. Vid utdelningen fick vi även god hjälp av ett par varma anhängare av The Pirate Bay, som inte är Piratpartister.

Som ett resultat av flygbladsutdelningen har vi blivit kontaktade av nya sympatisörer som visar ett intresse för att engagera sig i partiet lokalt.

Idag publicerade även Norrköpings Tidningar en insändare av mig och Plux Stahre. Den verkar inte ligga ute på nt.se ännu, men någon har uppenbarligen lagt upp den på nätet.

Nu höjer vi tempot och kör hårt!

Med vänliga hälsningar,
Torbjörn Wester
Ordförande Piratpartiet Norrköping

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>