Piratpartiet på loppmarknad i Norrköping

I lördags 1 juni hade vi ett bord på den årliga LokusLoppisen här i Norrköping.

Målet var att påminna Norrköpingsborna om att Piratpartiet finns. Vi ville även informera om att vi planerar att ställa upp i kommunvalet 2014 med ett brett politiskt program. Det gick över all förväntan!

En del besökare var skeptiska när de hörde att vi var från Piratpartiet, men mjuknade rejält när vi berättade om vår kampanj för att rullstolsbundna Norrköpingsbor alltid ska ha rätt att åka med spårvagnen.

“Men oj, ni har ju sunda åsikter”, utbrast en äldre kvinna överraskat.

Vi delade ut gratis böcker, flygblad, klistermärken och pins. Dessutom bjöd vi på saft och hembakta muffins.

Vår energiske styrelsemedlem Cate Lundeqvist fick tag på en man med högtalaranläggning som ropade ut över hela loppmarknaden att Piratpartiet bjöd på fika. Det blev en anstormning till bordet. Hela plastdunken med 25 liter saft gick åt under dagen.

Anton Nordenfur har gjort en film på temat: Piratpartiet bjuder på muffins i Norrköping.

I filmen får Cate Lundeqvist bland annat svara på den brännande frågan om hur muffinsbakarna ska få betalt, när det finns folk som ger bort muffins gratis.

Det känns som om vår närvaro på loppmarknaden vart en succé. :-)

Med vänliga hälsningar,
Torbjörn Wester
Ordförande Piratpartiet Norrköping

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>