Piratpartiet diskuteras i Norrköpings Tidningar

Under rubriken Piraternas möjlighet tog ledarsidan i Norrköpings Tidningar nyligen upp vilken otrolig chans Piratpartiet borde ha att få luft under vingarna med tanke på den avslöjade amerikanska massövervakningen av nätet.

“Piratpartiet har, med tanke på omständigheterna och nyhetsflödet, aldrig haft en bättre möjlighet att påverka och föra ut sitt budskap”

Ledarskribenten frågar sig dock varför det är så tyst om massövervakningen och varför man inte hör mer från Piratpartiet.

Jag skrev en debattartikel som svar på tal, och den har nu publicerats: Tysta inte ner övervakningsskandalen

Jag beskriver hur de etablerade politikerna till varje pris försöker tysta ner övervakningsskandalen:

“Problemet är att alla de fyra allianspartierna tillsammans med Socialdemokraterna har baxat igenom en allt mer långtgående övervakning av svenskarna. Bit för bit har FRA fått större befogenheter och friare tyglar. Det politiska etablissemanget har verkligen inget intresse av att skandalen briserar, tvärtom. Piratpartiet kämpar i motvind när de etablerade politikerna försöker tiga ihjäl frågorna om grundläggande demokratiska rättigheter.”

Jag lyfter också fram allt det arbete Piratpartiet faktiskt gör:

“I Piratpartiet gör vi allt vi kan för att lyfta frågan. Vi skriver debattartiklar och blogginlägg, har ansökt om demonstrationstillstånd vid Obamas Sverigebesök och en del sympatisörer affischerar uppenbarligen olagligt på elskåp i Norrköping.”

Med vänliga hälsningar,

TW

Torbjörn Wester
Ordförande Piratpartiet Norrköping

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>