Flygbladsutdelning till Reinfeldt och hans 500 moderater

Mellan torsdag och söndag hade moderaterna partistämma i Louis De Geer-hallen i Norrköping. Fredrik Reinfeldt höll tal, resten av partitopparna var på plats och dessutom 500 tillresta moderater från hela landet.

Idag slutade stämman och Piratpartiet i Norrköping sade hejdå till moderaterna med en flygbladsutdelning alldeles utanför konferenscentret.

Utdelningen undgick verkligen inte uppmärksamhet.

Temat var FRA-lagen. Här är en länk till flygbladet: Dags att ompröva FRA-lagen.

Förvånansvärt många moderater – även många av de äldre – tog emot flygbladen och viskade till oss att de var helt eniga med Piratpartiet om FRA-lagen. Vi hörde kommentarer som “i den här frågan har ni rätt” och “bra att ni fortsätter”.

Ett gäng ungdomar från MUF sade att “vi röstar redan på er”.

Även många förbipasserande var positivt inställda och tog emot flygblad.

Flygbladsutdelning Norrköping

Jag fick en chans att erbjuda vårt flygblad direkt till Kent Persson, moderaternas partisekreterare. Reinfeldt flydde troligen i en SÄPO-bil eftersom vi inte såg röken av honom.

Att vi alla hjälps åt att synliggöra Piratpartiet är ett sätt att höja temperaturen för integritetsfrågorna. Nu är det fem år sedan Reinfeldt sa att alla skulle tjäna på om debatten om FRA-lagen kunde “lägga sig”. Idag blev han återigen besviken, och det ska vi se till att han fortsätter att bli.

Torbjörn Wester
Ordförande Piratpartiet Norrköping

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>