Piratpartiet i Norrköping

Det är med glädje jag skriver detta första inlägg någonsin på Norrköpingpiraternas blogg! Efter lite väntan har vi fått en alldeles egen undersida på Piratpartiets hemsida, vilken nås på adressen norrkoping.piratpartiet.se. Nu är det upp till oss lokalt att fylla detta utrymme med innehåll.

I Norrköping finns ca 200 medlemmar i Piratpartiet, men i den nystartade lokalföreningen är vi ännu så länge bara nio eldsjälar. Stort fokus kommer framöver att läggas på medlemsvärvning, och på att få fler aktiva pirater på orten.

Föreningens uppstartmöte var den 2 juni. Vi har även haft ett extra medlemsmöte 25 oktober. Protokollen till dessa möten återfinns här.

Styrelsen ser ut enligt följande:

Torbjörn Wester, ordförande (torbjorn.wester [a] piratpartiet.se)
Cate Lundeqvist, sekreterare
Kristoffer Klasén, kassör
Sammy Nordström
Plux Stahre
Jonas Sederström
Fredrik Lindgren

Förutom detta har vi valt Jens Tillenius till valberedare och Anton Nordenfur till revisor.

Vårt första styrelsemöte kommer att äga rum torsdag 13 december.  För att inte detta inlägg ska bli alltför långt, kommer jag att posta kallelsen till det mötet i ett separat blogginlägg.

Piratpartiet står starkt i Norrköping. Vi har under detta år tillsammans med Linköpingspirater anordnat två välbesökta (tvärpolitiska) demonstrationer med eko i lokalpressen. Mot ACTA och datalagringsdirektivet. Vi har även haft närvaro i lokalpressen med en debattartikel. När politiker från alla olika läger nyligen bjöds in till en debatt om organiserad brottslighet i staden, hade jag nöjet att representera Piratpartiet inför ett par hundra åskådare. Med detta sagt är det en ständig utmaning att vara en kraft att räkna med, som ideellt arbetande gräsrötter med partiarbetet vid sidan av jobb, familj och annat som tar vår tid.

Jag känner mig säker på att Piratpartiet i ännu högre utsträckning kommer att etablera sig som en kraft att räkna med i Norrköping framöver.

Torbjörn Wester
Ordförande

(Bildkälla och licensinfo)

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>