Piratpartiet i Norrköping får donation på 600 kr.

I Norrköping har vi bestämt att vår lokalförening ska ha en medlemsavgift i tre nivåer, nämligen 0, 50 eller 100 kronor per år. Det ska vara helt frivilligt vilken nivå en medlem vill ligga på.

Utöver detta uppmuntrar vi donationer.

I samband med att vår kassör Kristoffer Klasén (bilden) öppnade föreningens bankkonto upptäckte han att vi kommer att behöva köpa ett paket med bastjänster från banken, för att ha någon nytta av kontot. Kostnaden för detta var 600 kronor och det valde Kristoffer att donera till vår förening.

Väldigt schysst att pytsa upp med 600 kronor ur egen ficka för att stödja partiets verksamhet på orten! Men det slår mig att 600 kronor egentligen inte är så mycket om man slår ut det på ett helt år. Bara 50 kronor i månaden.

Uppmuntrad av Kristoffers donation har jag lagt in en överföring i min egen internetbank, på 50 kronor i månaden till föreningens bankgiro. Det är trots allt bara kostnaden för ett par påsar chips. Om vi är några stycken som stödjer vår lokalförening på det sättet, kommer det bidra till att vi får möjlighet att ha lokal verksamhet. (Förutom detta får vi även pengar från partiet centralt.)

Så jag vill uppmuntra dig att göra som Kristoffer, men att slå ut det över ett helt år. Sätt upp en överföring på 50 kronor i månaden till bankgiro 140-0332. Eller något annat belopp, större eller mindre.

Tillsammans bidrar vi till att lyfta piratpolitiken lokalt!

Med vänliga hälsningar,
Torbjörn Wester
Ordförande PP Norrköping

Kommentarer

torbjornwester skrev

@Markus:

När ska det bli möjligt att donera via dollar eller ryska rubel till Piratpartiet? Om det uppkommer ett tillräckligt stort behov av detta, kommer det säkerligen att tillgodoses. (Det är även ett vanligt missförstånd att Bitcoin är anonymt, men det är ganska enkelt spårbart.) Jag tycker ändå att det är en kul idé med Bitcoin. Kanske vi borde gå före i Norrköping och tillåta sådana donationer till vår lokalförening?

@Simon:

Inte vår bank heller. Men det finns grundtjänster som är nästan helt nödvändiga för att ha någon nytta av kontot (t.ex. möjligheten att betala räkningar). Detta kostar alltid pengar, och det är det vi betalar 600 kr. per år för. Vilket känns prisvärt.

Sven skrev

@torbjornwester:

Behov finns, jag hoppas det kommer detta år. Gå gärna först så får ni se själva :) Finns inte så mycket att förlora på det?

torbjornwester skrev

Låter fint. Som jag nämner ovan till Markus är det fixat! :-)

(Ursäkta så mycket att din kommentar fastnade i kommentarsfiltret, och det tog ett tag innan jag såg detta.)

Lämna kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>