EU-kritisk 1 maj-manifestation i Norrköping

Piratpartiet har ett komplett EU-politiskt program.

På 1 maj tog vi chansen i Norrköping att fokusera på den kritik vi har mot hur EU-systemet fungerar.

EU lider av ett gigantiskt demokratiskt underskott, eftersom för mycket av makten ligger hos tjänstemän och för lite hos folkvalda parlamentariker. Dessutom behöver unionen bli mer transparent, så att de som är ansvariga för olika beslut kan ställas till svars.

Vi mötte ett soligt och vårvarmt Norrköping fullt av demonstranter från olika vänstergrupper. Många tog glatt emot våra flygblad när de såg den stora piratpartiflaggan. Jag tror att det är oerhört betydelsefullt för oss att visa synlighet på stan.

Klicka på bilden för att se det flygblad som vi delade ut i full storlek.

Flygblad

Om du inte hört talas om denna flygbladsutdelning tidigare, trots att du är pirat i Norrköping, så finns det en förklaring till det. Initiativet till manifestationen kom från ungdomsförbundet Ung Pirat och dess lokale ordförande Cate Lundeqvist. Därför gick det aldrig ut någon information till pirater som inte är med i ungdomsförbundet. Det måste jag beklaga. Jag tror att det är oerhört viktigt att vi arbetar på att synka kommunikationen mellan den nystartade Ung Pirat-föreningen och Piratpartiet i Norrköping.

Tillsammans kommer vi att vara starka.

Tillåt mig att bjuda på en bild på vår yngste Norrköpingspirat.

William

Med vänliga hälsningar,
Torbjörn Wester
Ordförande Piratpartiet Norrköping

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>